به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، افزايش بي حد و مرز از پلاستيك در زندگي روزمره و روند بسيار طولاني تجزيه اين مواد در طبيعت، به خطري بسيار جدي براي محيط زيست مبدل شده و نابودي اكوسيستم ها را در پي خواهد داشت.
تجزيه مواد مصنوعي كه اغلب از مواد پتروشيمي مانند نفت و گاز تهيه مي شوند، روند بسيار كندي دارند، چراكه پيوندهاي شيميايي پيچيده اين مواد در برابر فرآيندهاي طبيعي تجزيه مقاوم هستند.
از دهه 1950 ميلادي تاكنون بالغ بر يك ميليارد تن پلاستيك توليد شده است كه روند تجزيه آنها صدها سال ديگر بطول مي انجامد.
محققان در بررسي هاي خود موفق شدند نوعي قارچ را در جنگل هاي باراني آمازون كشف كنند كه قادر است پلاستيك پلي اورتان را تجزيه كند.
پلي اورتان يكي از انواع بسيار پر كاربرد پلاستيك در جهان محسوب مي شود و ميزان مصرف جهاني ماده خام پلي اورتان در سال 2007 ميلادي بيش از 12 ميليون تن اعلام شده است.
محققان اندوفيتهايي را از ريشه گياه موجود در جنگلهاي باراني اكوادور جدا كردند و در آزمايشات صورت گرفته توانايي اندوفيتها در تجزيه پلي اورتان مشخص شد.
اندوفيتها در حقيقت ميكروارگانيسم هايي هستند كه داخل بافت دروني گياه زندگي ميكنند، اما منجر به بروز بيماري در بدن ميزبان نميشوند. اندوفيت نقش محوري در تجزيه گياهان پس از مرگ ايفا ميكند، اما تاكنون توانايي آنها در تجزيه مواد مصنوعي مورد بررسي قرار نگرفته بود.
كارشناسان اميدوارند كه اكتشافات آتي بتواند به كشف گونههاي جديد اندوفيتها با قابليت تجزيه انواع ديگر پلاستيكها منجر شود.
گروهي از دانشجويان دانشگاه ييل آمريكا در تحقيقات خود به اين نتيجه رسيدهاند كه قارچها مي توانند در تجزيه پلاستيك نقش اساسي داشته باشند و زمين را از گرفتار شدن در يك فاجعه زيست محيطي نجات دهند.